03 април 2023

Едукативни работилници на СВР Скопје

Во рамките на континуираните превентивни активности на Одделението за превенција при СВР Скопје како дел од годишната програма за превенција денеска (03.04.) полициски службеници од одделението заедно со полициски службеници од ПСОН Ѓорче Петров реализираа едукативни работилници во општинските основни училишта „Ѓорче Петров“ и „Страшо Пинџур“, посветени на темата – говор на омраза, односно како да се превенира ваквата појава.

Исто така, денеска, Одделението за превенција при СВР Скопје реализираше превентивна активност и во ЈУГД “Буба мара“ односно едукативно предавање на тема – “Запознавање со професијата полицаец – сообраќаец“ со цел на децата од предучилишна возраст да им се приближи улогата на сообраќајниот полицаец, а секако и да се стекнат со основните знаења од областа на сообраќајот, прилагодени на нивната возраст.