ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК МИНИСТЕР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ

МИТКО БОЈМАЦАЛИЕВ

Датум и место на раѓање: 27.07.1987 во Гевгелија

Образование:


Основно училиште завршува во Куманово.

Средно училиште прва година учи во
„George Washington Junior High School“ - Монтгомери Алабама 2002-2003
Втора, трета и четврта гимназија „Гоце Делчев“ Куманово - 2003-2006

Дипломира на правниот факултет „Европски фалултет Скопје” во Скопје 2011 година.  
Магистрира на истиот факултет во 2018 година. 

Одлично зборува англиски јазик.
 
 
 

 

 

Работно искуство:

2013 - 2017 14.06 -  Собрание на Република Македонија - советник на пратеничка група

2017 до 12.01.2020 Советник во кабинет на министерот за внатрешни работи

13.01 - 31.08.2020 Заменик шеф на претседател на канцеларијата на Претседател на Владата

Од 01.09.2020 работи како Шеф на кабинет на министерот за внатрешни работи