18 јули 2019

Превентивна активност на СВР Штип за едукација на децата

 На 17.07.2019  во периодот од 09.00-09.45 часот Отсекот за превенција при СВР Штип во соработка со Јавната општинска установа детска градинка "Кокичиња" во општина Карбинци, одржа едукативно предавање за децата на тема сообраќаен буквар 1 и 2, со цел на децата уште од мала возраст да им се објасни важноста од почитувањето на сообраќајните правила.