12 јуни 2019

Конференција на шефови на полициски тренинг институции во Милвоки


 

Делегација предводена од Гоце Бачанов,  помошник на министерот,  учествува на конференцијата на шефови на полициски тренинг институции  IADLEST  (International Associative Direktoros Low Enforcement Training), што се одржува од 9 до 13 јуни  во Милвоки, САД и на која се разговара за начините на унапредување на соработката во делот на полициската обука, односно новите трендови во делот на полициската тренинг програма.