31 август 2018

Министерот Спасовски во посета на Полициската станица Ѓорче Петров

 

 

Безбедносната состојба на територијата  на општина  Ѓорче Петров  е  поволна, со евидентно намалување на криминалот, рече министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски по денешната посета на полициската станица во Ѓорче Петров и локалната самоуправа.

-Ова е една од полициските станици која што има огромна територија  и за која треба голем ангажман и многу материјално-технички и човечки ресурси.  Во тој дел направивме напори да ги подобриме условите за работа, знаете дека мината година ја пуштивме во употреба и новата полициска станица, целосно опремена, а веќе и бројот на полициски службеници е зголемен, што создава можности за подобро функционирање-ре че Спасовски.

Министерот Спасовски потенцира дека од исклучителна важност е полициските службеници да имаат добри услови за работа и врвен приоритет и оваа година е токму подобрувањето на условите за работа во полициските станици, но и набавка на потребната опрема за полициските службеници

-Еден од клучните предизвици не само тука, туку и во цела држава  е во делот на сообраќајот и тука се работи плански повеќе од шест месеци. Ќе ја искористам и оваа прилика да апелирам до граѓаните на одговорно однесување во сообраќајот, почитувањето на сообраќајните правила и прописи- рече Спасовски.

Министерот Спасовски оствари средба и со градоначалникот на општина Ѓорче Петров Александар Наумоски, на која разговараа за прашањата кои се од заеднички интерес на полицијата и локалната самоуправа.

-Со градоначалникот разговаравме за безбедносната состојба, за соработката што ја имаме меѓу општина Ѓорче Петров и МВР. Обновувањето на врската меѓу полицијата и граѓаните мора да ја направиме заеднички. Разговаравме околу функционирањето на советите за превенција , а сакам и да му се заблагодарам на градоначалникот Наумоски  за досегашната успешна соработка , пред се во средувањето на состојбите во касарната Ѓорче Петров- рече Спасовски.