21 февруари 2018

Средба на министерот Спасовски со претставници на здружението „Клуб на генерали“

Министерот Оливер Спасовски денеска оствари работна средба со претставници на здружението „Клуб на генерали“, предводени од претседателот на здружението Мирослав Стојановски.

Претставниците на здружението во кое членуваат активни и поранешни генерали го запознаа министерот Спасовски  со програмските активности на здружението, кои главно се фокусирани на прашањата за безбедноста и одбраната, потенцирајќи дека своето искуство и стручно знаење од овие области го користат при креирањето на анализи и стратегиски документи за безбедносните и одбранбените прашања и потребите на државните институции за безбедност и одбрана.

Министерот Спасовски изрази подготвеност за натамошна сорботка со клубот на генерали, потенцирајќи дека искуството и знаењето на членовите на ова здружение  е добредојдено за реформите кои се  во тек, односно за унапредување на целокупниот безбедносен систем на Република Македонија.