05 октомври 2017

Министерот Спасовски на Министерска средба во Солун

 Министерот Оливер Спасовски вчера и денеска во Солун присуствува на Втората министерска средба на министрите за внатрешни работи, надворешни работи и економија на Македонија, Грција, Албанија и Бугарија што се одржува во Солун, Република Грција. На средбата се разгледуваат прашања кои се од голема важност за целиот регион: справувањето со безбедносните предизвици како што се радикализацијата, екстремизмот и тероризмот, како и влијанието од миграциската криза. Тема на средбата се и заедничките проекти кои ќе ја постават основата за посеопфатен пристап, водени од принципите на европската политичка култура, добрососедските односи и стабилност, суштински елементи за консолидација на патот кон Европа на целиот регион.