29 јуни 2017

Средба на министерот Спасовски со амбасадорката на Јапонија

 

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска одржа работна средба со амбасадорката на Јапонија Н.Е. Кеико Ханеда.

Амбасадорката Ханеда му го честита изборот на министерот Спасовски и му посака успешна работа, а ја потенцира и подготвеноста на Владата на Јапонија да и помогне на Република Македонија и на МВР.

Министерот Спасовски се заблагодари на честитките и досегашната соработка со Јапонија  и изрази уверување дека таа соработка ќе биде уште посодржајна. Тој потенцира дека Владата на Јапонија секогаш и помагала на Република Македонија во кризни ситуации, како на пример за време на мигрантската криза.

На средбата беше потенцирана и добрата соработка меѓу полициите на двете земји, особено во размената на информации за справување со глобалните проблеми како тероризмот и насилниот радикализам.