20 јуни 2017

Средба на министерот Спасовски со министерот за внатрешни работи на Унгарија

 Министерот Оливер Спасовски на маргините на Конференцијата на Министри за внатрешни работи во рамките на Салцбуршкиот форум во Будимпешта, посветена на нелегалната миграција, миграцискиот притисок и актуелната ситуација долж Западно-балканската рута, денеска имаше средба со министерот за внатрешни работи на Република Унгарија Шандор Пинтер.

Министерот Пинтер потенцира дека Република Унгарија високо го цени начинот на кој Република Македонија се справи со мигрантската криза и понуди помош за справувањето со проблемот со мигрантите во иднина.

На средбата се разговараше и за проширување на соработката на двете полиции, особено во делот на борбата против корупцијата.