15 мај 2024

Едукативни работилници на СВР Скопје

Во рамките на континуираните превентивни активности на Одделението за превенција при СВР Скопје, вчера и денеска (14/15.05.) беа реализирани четири едукативни работилници.

Притоа, вчера и денеска во општинските основни училишта „Лиман Каба“ во село Љуботен и „Гоце Делчев“ во село Љубанци на подрачјето на ПО Мирковци и во соработка со полициски службеници од ова полициско одделение се реализира две едукативни работилници на тема – „Превенција од зависности“, а на подрачје на ПО Сарај, односно во основните училишта „Бајрам Шабани“ во село Кондово и „Дрита“ во село Рашче заедно со полициски служеници од ПО Сарај беа спроведени уште две работилници со Клубовите за превенција на овие училишта на темата – „Спречување на трговија со деца“.

Со работилниците беа опфатени ученици од седмо и осмо одделение од наведените училишта, а со цел подигнување на свесноста, препознавањето на опасностите и начините на заштита преку информираност до поголема будност. На учениците им беа поделени и информативни материјали.