24 септември 2023

,,Да се заштитиме од џебни кражби“ – превентивна активност на СВР Штип

На 23.09.2023 на улиците „Борис Кидрич“ и „Енгелсова“ и бул.„ЈНА“ во Штип, полициски службеници од Отсекот за превенција и полициски службеници од Полициски службеници од Полициската станица од општа надлежност Штип при СВР Штип спроведоа превентивна активност во рамки на манифестација „Пастрмајлијада 2023“, а под мотото ,,Да се заштитиме од џебни кражби“. Во текот на активностите преку лични средби со граѓаните им беше укажано на мерките за заштита и самозаштита од разбојништва и џебни кражби и други кривични дела, начините на препознавање и потребата од навремено пријавување. Целта на активноста е подигање на свеста кај сите граѓани за создавање на побезбедна и сигурна заедница, како и заштита на животот и имотот. На граѓаните им беа поделени и летоци со едукативна содржина.