18 септември 2023

Превентивни активности на ПС Делчево за побезбеден сообраќај


Денеска (18.09.) на повеќе локации во Делчево полициски службеници од Полициската станица од општа надлежност Делчево, реализираа превентивни активности од областа на безбедноста во сообраќајот, а под мотото - ,,Вози одговорно -стави појас“ и „Сите ние сме пешаци“.

За време на превентивните активности, на граѓаните покрај непосредните укажувања за важноста од стриктно почитување на сообраќајните правила и прописи, им беа делени и летоци со едукативна содржина, изработени во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Целта на активноста беше да се зголеми севкупната безбедност во сообраќајот на патиштата.