12 септември 2023

Превентивна активност на ОВР Крива Паланка

Денеска (12.09.) полициски службеници од ОВР Крива Паланка во рамките на оперативниот план „Безбедно лето 2023“, во централното градско подрачје на Крива Паланка, реализираа превентивно едукативна активност. Под мотото „Безбедна и сигурна заедница“ полициските службеници во непосреден контакт со граѓаните им укажуваа на начините за превенција од имотни деликти особено кражбите, разбојништвата и измамите. Особено внимание, притоа, беше посветено на информирање на повозрасните категории граѓани, пред се пензионерите. Исто така, на граѓните им беше потенцирана и важноста од соработката и навремената комуникација со полицијата во насока на ефикасно и брзо откривање на овие облици на криминал.

Покрај тоа на граѓаните им беа поделени и летоци со информативни содржини од областа на имотните деликти.