20 август 2023

Превентивна активност на РЦГР Југ за заштита од пожари и бесправна сеча

Денеска (20.08.2023 ) полициски службеници од РЦ за ГР Југ спроведоа превентивна активност за заштита од пожари и бесправна сеча во селата Конопиште, Крњево, Чемеско Бохула, одмаралиште Михајлово и на патен правец Кавадарци -Мрежичко.

Во непосредна комуникација и со делење на информативни летоци, на граѓаните им беше потенцирана потребата од внимателност особено во периодов кога температурите се многу високи, но и потребата за соработка со надлежните органи и навремено пријавување доколку се забележат пожари или бесправна сеча.