20 август 2023

Превентивни активности на РЦГР Југ

Денеска (20.08.2023) во времето од 07:00 до 13:00 часот согласно оперативниот план “Безбедно лето-2023" спроведена е превентивна активност "Превенција од сончаница и топлотен удар". Од страна на полициски службеници од ПС за ГН и ГП Стар Дојран при РЦ за ГР Југ на релација од камп Партизан до плажа с.Николиќ на Дојранското Езеро беше непосредно разговарано со туристите кои беа затекнати на овие места, како и со локално население со цел да се запознаат со ризиците од високите температури и како да се заштитат, односно им беше советувано да не се изложуваат на сонце во периодот од 11:00 до 17:00 часот според препораките дадени од Министерството за здравство.