19 август 2023

Превентивни активности на СВР Битола под мотото "Слави со срце не со оружје"

Во рамки на Оперативниот план на МВР ,Секторот за внатрешни работи Битола, во текот на вчерашниот ден и денеска, реализира низа превентивни активности под мотото "Слави со срце не со оружје" . Вчера во централното подрачје на Крушево со месното население беше разговарано за опасноста која демне од неовластено пукање со огнено оружје на разни свечености како и за законската обврска при употреба на истото.
За таа цел полициските службеници од ОВР Крушево ги посетија и граѓаните каде има собир - слава по повод празникот Свето Преображение при што беа поделени летоци со едукативна содржина.

Во Ресен, полициските службеници од ОВР Ресен реализираа превентивни активност под мото "Сигурноста и безбедноста на граѓаните е наша обврска", при што го посетија централното подрачје на Ресен и градскиот пазар и разговараа со граѓаните како да се заштитат од кражби, измами и разбојништва. Вчера и денеска на цело подрачје на СВР Битола беа реализирани активности за заштита од пожари .