16 август 2023

Превентивна активност на СВР Скопје за заштита од пожари

  Во рамките на континуираните превентивни активности на Одделението за превенција при СВР Скопје, вчера (15.08.) на подрачјето на општината Чучер – Сандево, поточно во селата Мирковци и Глуво, а согласно оперативниот план „Безбедно лето 2023“ и во кординација со претставници од ЈП„Национални шуми“ и Шумската полиција беа реализирани превентивни активности за заштита на шумите од пожари. Притоа покрај низата конкретни информации и практични совети, полициските службеници на граѓаните им делеа летоци со едукативна содржина, се со цел да се подигне свеста за заштита од шумски пожари.