29 јули 2023

Превентивна активност на Отсекот за превенција при СВР-ШтипДенеска (29.07.2023год.) полициски службеници од Отсекот за превенција при СВР Штип, во содејство со полициски службеници од ПС-ОН-Штип, во с.Таринци,с.Карбинци,с.Аргулица,с.Козјак,с.Радање и с.Караорман реализираа превентивна активност во рамките на кампањата „Заштита на шумите од пожари и незаконско сечење на дрва“.
При активноста граѓаните беа информирани за законските норми по однос на бесправното сечење на шуми, штетите и последиците, особено во поглед на појавата на шумски пожари, пред се во летниот период.

На жителите им беа поделени едукативни печатени материјали со информативни содржини.