09 јули 2023

Безбедноста во сообраќајот – тема на превентивните активности во Валандово

На 08.07.2023 на подрачјето на Валандово полициски службеници од Одделението за внатрешни работи Валандово спроведоа превентивни активности во рамките на кампањата „Летувај, не летај“.


Полициските службеници во непосреден разговор со граѓаните и преку делење на едукативни летоци ги запознаваа жителите на подрачјето на Валандово за нивната законска обврска за почитување на сообраќајни правила и прописи, како и за казнените одредби кои следуваат за нивно непочитување.