06 јули 2023

Безбедноста на пешаците во фокусот на превентивните активности на СВР Скопје

Денеска, (06.07.2023) Одделението за превенција во соработка со Републички совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, на подрачјето на Полициска станица од општа надлежност Центар, поточно на ул.„Македонија“, на пешачките премини во непосредна близина на „Рекорд“, беше спроведена превентивно - едукативна активност од областа на сообраќајот, насочена кон пешаците како учесниците во сообраќајот под мотото „Безбедност на пешаците“.

На граѓаните им беа поделени печатени едукативни материјали во насока на подигнување на безбедносната свест и култура кај граѓаните, со посебен акцент на пешаците и велосипедистите.