15 јуни 2023

Превентивна активност на СВР Куманово

Отсекот за превенција при СВР Куманово во соработка со Општинскиот совет за превенција на детско престапништво, во текот на изминатата недела во неколку основни училишта на подрачје на Куманово и с. Умин Дол, кумановско реализираше неколку превентивни активности под мотото „Спорт да, дрога не“, наменети за полуматурантите. Во основните училишта „Крсте Мисирков“, „Браќа Миладиновци“ и „Наим Фрашери“ во Куманово организиран е фудбалски меч помеѓу учениците, како и други активности.

Целта на овие активности е учениците да се насочат кон спортување и да се превенираат несакани однесувања.