05 јуни 2023

Превентивна активност на ОВР Кочани за безбедност на децата во сообраќајот


Денеска (05.06.) полициски службеници од Полициската станица Кочани заедно со припадници од Полициското одделение за БПС во основното општинско училиште “Mалина Попиванова“ во Кочани за учениците од прво и второ одделение реализираа едукативно предавање од областа на сообраќајот.
Во рамките на предавањето полициските службеници ги запознаа децата со базичните сообраќајни правила и прописи, со практични поуки како да се однесуваат како учесници во сообраќајот, односно пешаци, но и кога возат велосипед или тротинет. Исто така, им беше објаснето значењето и важноста на хоризонталната и светлосната сигнализација, како и за задачите и обврските на еден униформиран полициски службеник- сообраќаец, а воедно на децата им беше презентирана и дел од опремата со која располага полицијата.