17 мај 2023

„Вистинските мотоциклисти возат одговорно и секогаш носат кацига“ – превентивна активност на СВР Куманово

Денеска (17.05.2023) полициски службеници од Отсекот за превенција заедно со сообраќајна полиција при СВР Куманово, во Куманово реализираа превентивна активност под мотото „Вистинските мотоциклисти возат одговорно и секогаш носат кацига“.

Притоа, на повеќе локации во и околу градот во непосредна комуникација со граѓаните-возачи на моторцикли од страна на полициските службеници им беше укажувано за важноста од почитувањето на сообраќајните правила и прописи, а превенствено заради нивната и безбедноста на другите учесници во сообраќајот. Воедно во рамки на акцијата на возачите им беа делени и печатени едукативни летоци изработени со подршка од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата за законските мерки и прописи по однос на овие безбедносни одредби.