12 мај 2023

Децата од градинката „Рада Поцева“ во посета на ОВР Кавадарци

Денеска (12.03.2023) од страна на Отсекот за превенција при СВР Велес, заедно со претставници на ТППЕ Кавадарци во паркот „Револуција“ и просториите на ОВР Кавадарци, беше спроведена превентивна активност „Отворен ден со полицијата“ со децата од градинката „Рада Поцева“ во Кавадарци. На децата им беа презентирани сообраќајните правила (движење по тротоар, преминување на улица на пешачки премин, значење и функција на светлосно сигналните уреди и сообраќајните знаци), а во просториите на ОВР Кавадарци им беше презентирана полициската работа и опремата, како и специјалните возила кои се користат во секојдневното постапување.