05 мај 2023

Превентивни активности на СВР Струмица

 Полициски службеници од Отсекот за превенција при Секторот за внатрешни работи Струмица денеска (05.05.) спроведоа превентивни активности со ученици од основните општински училиште “Борис Трајковски“ во село Моноспитово и “Сандо Масев“ во Струмица. Во рамки на едукативните предавања на учениците од прво до деветто одделение од ООУ “Борис Трајковски“ им беше презентирана темата – “Превенција и заштита од врсничко насилство“ при што полициските службеници и учениците разговараа не само за начините на препознавање, туку и за можностите за рано предупредување и спречување на врсничко насилство. Учениците, пак, од второ одделение од ООУ “Сандо Масев“ од Струмица беа запознаени со сообраќајните правила и прописи и потребата за нивно почитување, пред се заради нивна лична безбедност, но и за безбедност на сите учесници во сообраќајот.