27 април 2023

Превентивна активност на СВР Скопје за побезбеден сообраќај

Денеска (27.04.) Одделението за превенција при СВР Скопје во соработка со РСБСП спроведе превентивна активност на подрачјето на општина Центар, односно на локации на улицата “Димитрија Чуповски“ и на пешачката зона на улицата “Македонија“.

Во рамките на превентивната активност наменета за пешаци- учесници во сообраќајот, покрај непосредната комуникација, на граѓаните им беа делени и едукативни печатени материјали со совети насочени кон доследно почитување на сообраќајните правила и прописи во поглед на категоријата пешаци како учесници во сообраќајот.