23 март 2023

Едукативна работилница на СВР Битола за побезбеден сообраќај

Полициски службеници од полициската станица за безбедност на патниот сообраќај Битола при СВР Битола, денеска (23.03.) во основното училиште “Елпида Караманди“ во Битола реализираа едукативно-превентивна работилница од областа на сообраќајот.

Притоа, на работилницата полициските службеници преку соодветно подготвена презентација ги запознаа учениците од осмо и деветто одделение од ова основно училиште со базичните сообраќајни правила и прописи а посебно внимание се посвети и околу правилата и прописите при користење на велосипед, моторцикли, електрични тротинети, што младите најчесто ги користат во сообраќајот.