22 март 2023

Едукативна работилница на СВР Велес

Вчера (21.03.2023) полициски службеници од Отсекот за превенција при СВР Велес одржаа едукативна работилница со учениците од осмо и деветто одделение во ООУ „Страшо Пинџур“ во Неготино на тема „насилство во училиштата“, „врсничко насилство“, со посебен oсврт на сајбер булингот како и начините и методите кои треба да се користат во справување со овој вид на девијантно однесување помеѓу младите и превенција од него.