17 март 2023

Превентивна активност на СВР Штип

Денеска (17.03.2023), полициски службеници при СВР Штип со учениците во основното училиште „Славејко Арсов“ во Штип одржаа едукативна работилница на тема меѓуврсничко насилство, на која полициските службеници работеа со учениците во насока на превенција од ваквата појава.

На работилницата преку низа практични примери беше објаснета улогата на полициските службеници и училишната стручна служба во насока на заштита од оваа појава.