15 март 2023

Во Кавадарци реализирана едукативна работилница за најмладите на тема „Учиме за сообраќајот“

 

Денеска (15.03.2023) Отсекот за превенција при СВР Велес организираше превентивно-едукативна активност во областа на сообраќајот наменета за децата во детската градинка „Детелинка“ во општина Кавадарци.

Притоа, во рамките на едукативна работилница на тема „Учиме за сообраќајот“, преку користење на соодветно подготвена видео презентација, на малите пешаци им беа претставени сите за нив важни информации околу сообраќајните правила и прописи, пред сѐ како пешаци - учесници во сообраќајот.