03 март 2023

Едукативна работилница на СВР Битола за побезбеден сообраќај


Полициски службеници од полициската станица за безбедност на патниот сообраќај Битола при СВР Битола, вчера (02.03.) во средното училиште “Јосип Броз Тито“ во Битола реализираа едукативно-превентивна работилница од областа на сообраќајот.
Притоа, на работилницата полициските службеници ги запознаа учениците од трета и четврта година од ова средно училиште околу сообраќајните правила и прописи, особено важни од аспект на возачи почетници. Исто така, посебно внимание се посвети и околу правилата и прописите при користење на моторцикли, електрични тротинети, велосипеди, што младите најчесто ги користат во сообраќајот.