03 март 2023

Превентивни активности на СВР Битола за побезбеден сообраќај

Полициски службеници од полициското одделение за безбедност на патниот сообраќај Ресен во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата на 01.03. под мотото – “Користи сигурносен појас“ на повеќе локации околу и во Ресен реализираа превентивни едукативни активности со граѓаните а пред се со возачите.

Покрај укажувањата и советите за прецизно почитување на сообраќајните правила и прописи, вклучителни околу задолжителното користење на сигурносните појаси при возење, полициските службеници на граѓаните им делеа и печатени материјали со едукативни содржини, изработени со поддршка на РСБСП. Исто така, на тема од сообраќајната безбедност, односно мотото – “Брзото возење, загрижува, брзото возење убива“ и “Не користи мобилен додека возиш“, полициски службеници од организациони единици при СВР Битола реализираа превентивни активности во Македонски Брод и во Прилеп.