24 февруари 2023

Превентивна активност на РЦГР Север

Вчера (23.02.) во рамки на превентивните активности на Регионалниот центар за гранични работи Север, полициски службеници од полициската станица за граничен надзор Сопот реализираа едукативно предавање во село Лојане околу спречување на илегалната миграција.

На средбата на која што присуствуваа претставници на Црвениот крст и жители и претставници на месната заедница од село Лојане, полициските службенци, меѓу другото, укажаа на законските одредби од Кривичниот закон со кои што се санкционира криумчарењето мигранти.