21 февруари 2023

ОВР Валандово со превентивна активност на препознавање и спречување на врсничкото насилство меѓу учениците

 

На 20.02.2023 во времето од 11.00 до 12.00 часот од страна на полициски службеници од ОВР Валандово била спроведена превентивна активност со учениците од шесто до деветто одделение во Основното општинско училиште „Јосип Броз Тито“ во Валандово.

При презентирање на темата „Превенција и заштита од врсничко насилство“ полициските службеници и учениците разговарале за начините на препознавање и спречување на врсничкото насилство.