20 февруари 2023

Превентивни активности на РЦГР Север

Полициски службеници за превенција при Регионалниот центар за гранични работи Север заедно со полициски службеници од полициските станици за граничен надзор Попова Шапка и Рогачево во текот на викендот (18.02.) реализираа две превентивни активности.

Така, на регионалниот пат Тетово – Попова Шапка, кај месноста Шипковачка кривина беше реализирана превентивна активност посветена на превенција од незаконит лов и риболов, додека пак на месностите Боглец и Раскрсница се реализираше, заедно со претставници на месно население превентивната активност посветена на штетите и последиците од криумчарење акцизна стока.