20 февруари 2023

Превентивна активност на СВР Скопје

Денес (20.02.) полициски службеници од Одделението за превенција при Секторот за внатрешни работи Скопје, на подрачјето на општина Кисела Вода, односно на локации на улиците “Божидар Аџија“ и “Вера Јоциќ“ реализираа превентивни активности а под мотото “паркирај-совесно, паркирај-одговорно“.

Притоа, полициските службеници во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, во непосредна комуникација со граѓаните укажуваа за потребата за почитување на сообраќајните правила по однос на паркирањето, и од аспект на казнивоста но и од аспект на безбедноста како на пешаците, така и на другите учесници во сообраќајот. Исто така, на гражаните им беа поделени едукативни летоци изработени со поддршка на РСБСП.