13 февруари 2023

Во пресрет на 14 февруари, превентивна активност на СВР Скопје

Полициски службеници од Одделението за превенција при СВР Скопје, заедно со полициски службеници од Оддлението за безбедност во патниот сообраќај при СВР Скопје, а во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата денеска (13.02.2023) пред Сити Мол (во општина Карпош) реализираа превентивна активност во делот на сообраќајот, а по повод престојното празнување на Свети Трифун и на Св.Валентин.

Притоа, полициските службеници им делеа печатен едукативен материјал на возачите, изработен во соработка со РСБПС, со основни препораки и поуки за потребата од почитување на сообраќајните правила и прописи, особено во поглед на неконсумирање на алкохол, како еден од преовладувачките предизвикувачи на сообраќајни незгоди.