10 февруари 2023

Реализирана стручна обука за полициски службеници за употреба на ноќни визири и термални камери

Вчера (09.02.2023) во просториите на Регионалниот центар за гранични работи Север, а во присуство на претставници на Мисијата на ОБСЕ на територијата на државата се реализираше стручна обука за полициски службеници од Полициската станица за граничен надзор Танушевци.
Во новоопремената е-училница при РЦ за ГР Север, тема на обуката беше користењето, односно употребата на техничките средства - ноќни визири и термални камери за покривање, односно надзор на граничниот појас.