09 февруари 2023

Превентивна активност на РЦ Исток: Превенција од злоупотреба на социјалните мрежи и сајбер насилство


Во текот на вчерашниот ден (08.02.2023), полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Исток во просториите на верскиот објект „Султан Мехмед Фатих II“ во Делчево одржаа едукативно предавање на тема: „Превенција од злоупотреба на социјалните мрежи и сајбер насилство“, наменето за млади.

Присутните ученици од Делчево, преку соодветна презентација, беа запознаени што претставува сајбер насилството, како полесно да го препознаат и како да го спречат, односно да се заштитат од злоупотреба.
Притоа, на учениците им беа споделени совети како да останат безбедни на интернет, а доколку на социјалните мрежи забележат дека некој ги вознемирува или навредува, каде тоа да го пријават.