07 февруари 2023

„Безбедност на децата во сообраќајот“ – едукативно предавање за најмладите од Ваташа

Денеска (07.02.2023) полициски службеници од Отсекот за превенција при СВР Велес, заедно со полициски службеници од ОВР Кавадарци во детската градинка во село Ваташа, кавадаречко, реализираа едукативно предавање за децата од областа на сообраќајот.

Притоа, говорејќи на темата околу „Безбедност на децата во сообраќајот“ со децата од предучилишната група, полициските службеници ги презентираа основните информации од сообраќајот, односно сообраќајните правила и прописи, важни за безбедност на децата како учесници во сообраќајот, првенствено околу важноста на семафорите и пешачките премини, како и правилното движење по тротоарите.