23 јануари 2023

Превентивни активности на ОВР Свети Николе

Денеска (23.01) полициски службеници за превенција при ОВР Свети Николе, во соработка со општинската организација на Црвениот крст Свети Николе реализираа превентивна активност во повеќе светиниколски села: Долно и Горно Ѓуѓанци, Павлешенци и Стањевци. Темата на активностите беше посветена на заштитата на граѓаните од временски непогоди, пред се од екстремно ниски температури и смрзнатини. Преку непосредни средби со жителите од овие села, полициските службеници ги советуваа граѓаните за можни последици предизвикани како резултат на ниските надворешни температури и за начините на самозаштита од студеното време, мразот, поплавите и како и каде да побараат помош.

Во рамки на средбите на граѓаните им беа поделени информативни летоци и насоки за комуникација со полицијата и преку телефонските броеви 192 и 112.