13 јануари 2023

„Стави појас“ - превентивна активност на СВР Битола и РСБСП

СВР Битола и РСБСП продолжуваат со превентивните активности со цел подобрување на безбедноста во сообраќајот. Денеска (13.01) полициски службеници од полициското одделение за безбедност на сообраќајот при ОВР Крушево спроведоа превентивна активност во Крушево, насочена кон возачите на моторни возила за важноста од користење на сигурносен појас, како и за почитување на останатите сообраќајни прописи.

Исто така, во Прилеп, полициски службеници од ОВР Прилеп и РСБСП спроведоа превентивна активност за правилно паркирање, а на возачите им беше поделен и едукативен материјал.