31 декември 2022

Превентивна активност на СВР Битола

Денеска (31.12) полициски службеници од полициската станица за безбедност на сообраќајот при СВР Битола, на плоштадот, кај Офицерскиот дом во Битола одржаа предновогодишна едукативна работилница и дружба со дечињата од основното училиште "Елпида Караманди", како и други дечиња, на кои им беа претставени сообраќајните правила и прописи важни за нивно безбедно движење, а беа запознаени и со опремата и средствата за работа на полицијата во СВР Битола. На дечињата им беше поделен и едукативен материјал.