22 декември 2022

Едукативни работилници на СВР Велес


На 21.12.2022 од страна на Отсекот за превенција при СВР Велес во средното општинско училиште „Добри Даскалов“ во Кавадарци одржани се едукативни работилници со учениците за штетноста од конзумирањето на алкохол. Едукативните работилници се одржуваат во пресрет на претстојните новогодишни забави и божиќните празници. На учениците им беа посочени последиците кои можат да настанат, особено доколку се управува возило по конзумирањето алкохол.