21 ноември 2022

Едукативна работилница на СВР Битола за превенција од насилство

Полициски службеници од Полициската станица од општа надлежност Битола при Секторот за внатрешни работи Битола денеска во основното училиште “Климент Охридски“ во Битола одржаа едукативна работилница со децата и наставничкиот кадар на ова училиште.

Притоа работилницата тематски беше посветена на појавата на насилството како девијатно поведение меѓу младите, при што беа презентирани основните карактеристики, формите, но и начините за превенција од насилството, пред се по однос на врсничкото насилство, семејното насилство, насилството преку социјалните мрежи, насилството на спортски натпревари како и трговијата со луѓе, односно секаде онаму каде што децата се актери или жртви на криминогените појави.