19 ноември 2022

Превентивна активност на СВР Тетово: Сообраќајна патрола


Во рамките на континуираната соработка на СВР Тетово со училиштата од тетовско-гостиварското подрачје, вчера (18.11.) полициски службеници од Отсекот за превенција при СВР Тетово и на Полициското одделение Галате реализираа заедничка превентивна активност со ученици од трето и четврто одделение од Основното училиште „Фаик Коница“ од гостиварското село Дебреше.

Притоа едукативно-превентивната активност насловена како – “Сообраќајна патрола“ беше реализирана на регионалниот пат Гостивар-Врапчиште