10 ноември 2022

Превентивна активност на ОВР Ресен за безбедност на децата во сообраќајот

Полициски службеници од Одделението за внатрешни работи Ресен при СВР Битола во соработка со Републичкиот совет за берзбедност на сообраќајот на патиштата и полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Југ реализираа превентивни активности во основните училишта во селата Љубојно и Крани, ресенско.

Притоа на предавањата со учениците од прво и второ одделение полициските службеници говореа на теми поврзани со сообраќајна безбедност на децата како учесници во сообраќајот. Меѓу другото, децата беа запознаени со основните сообраќајни правила и прописи а дополнително им беа поделени и пригодни за нивна возраст – едукативни печатени материјали со содржини насочени кон нивна квалитетна едукација за важноста од почитувањето на сообраќајните правила прописи.