04 ноември 2022

Превентивна активност на ОВР Свети Николе


Денеска (04.11.) полициски службеници од Отсекот за превенција при ОВР Свети Николе во соработка со Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата за Свети Николе и стручната служба при општинското основно училиште “Методи Митевски Брицо“ поточно во подрачните училишта во селата Каратманово и Дурфулија, одржаа едукативни предавања за учениците од прво до петто одделение.

Притоа од страна на полициските службеници пред децата беа презентирани основните информации за сообраќајните правила и прописи што директно се поврзани со нивната безбедност и сигурност како пешаци. Децата беа запознати со значењето на семафорите и пешачките премини, потоа за правилното движење по тротоарите, како и за улогата на полицијата во контролата и регулирањето на сообраќајните прописи.