04 ноември 2022

„Паркирај совесно, паркирај одговорно“ – превентивна активност на СВР Охрид

Во текот на вчерашниот ден (03.11.2022) во периодот од 14.00 до 15.00 часот на подрачјето на Охрид, полициски службеници од СВР Охрид и Отсекот за превенција при СВР Охрид спроведоа превентивна активност за подигање на свеста кај граѓаните за прописно паркирање. Активноста е дел од кампањата на СВР Охрид- „Паркирај совесно, паркирај одговорно“.

Во рамки на активноста на граѓаните им ба делени летоци со едукативна содржина.
Превентивните активности на Отсекот за превенција при СВР Охрид продолжуваат и во наредниот период.