27 октомври 2022

Превентивна активност на СВР Тетово

Во рамките на планираните превентивни активности на СВР Тетово за овој период од годината, полициски службеници од Отсекот за превенција денеска(27 октомври) ги посетија тетовските пазари и остварија средби со продавачите и граѓаните. На средбите посебно им беше советувано да внимаваат на нивните паричници и други вредни предмети кои ги носат со себе, за ефикасно да се заштитат од џепни кражби.

Исто така, им беше укажано и да бидат претпазливи во контакти со непознати лица кои им нудат производи со сомнително потекло и квалитет, но и разни други услуги. Вакви средби ќе бидат реализирани и на другите пазари на поширокото полошко подрачје, во функција на подобрување на вкупната безбедност и намалување на имотните деликти и измамите.